• Vonk maakt vuur | vernieuwer van bedrijfsconcepten

Concurrentie van een ei

De meest gelikete foto op Instagram is van z’n troon gestoten door een ei. In de USA draait zo’n beetje alles om competitie en de beste willen zijn, dus vond de inmiddels nummer 2, Kylie Jenner, dat dit niet ongestraft kon gebeuren.
Als antwoord postte ze een filmpje van een ei dat ze op het hete asfalt bakt met daarbij de tekst ‘Take that little egg’.
Grappig. Gevat. En een hoog f*ck you-gehalte. Hiermee wil ze waarschijnlijk zeggen dat er maar 1 de beste is en dat ze niet onder de indruk is.

Vechten voor de beste plek kost erg veel energie: Op je qui vive zijn, de ander in de gaten houden, gevatter en beter willen zijn dan de ander. Het maakt je kwetsbaar omdat je op elke moment weer onttroond kunt worden. Zelfs door een ei. Je verliest hetgeen uit het oog waar je eigenlijk voor ging. Je oorspronkelijke missie is ingeruild voor een race zonder betekenis. Dat is het resultaat van concurrentie.
Wat zou het met lezers hebben gedaan als Jenner had gezegd dat ze het een gave actie vond en dat ze alle eieren van de wereld dit succes gunt. Of zo.
Dat vind ik pas kracht!

Kirsten Vonk – Vonk Maakt Vuur