• Vonk maakt vuur | vernieuwer van bedrijfsconcepten
Marc Siepman

Interactieve lezing: Hoe leef je zoals je echt wilt zonder zorgen over geld
Donderdag 18 oktober of dinsdag 6 november – 19.30 uur

Geld belemmert ons in ons denken. We kunnen geen beslissingen meer nemen zonder meteen na te denken over de financiële consequenties. Daardoor doen wij niet meer wat we werkelijk willen, maar doen we waar we geld mee kunnen verdienen. Maar de Aarde heeft onze hulp hard nodig. We moeten leren nadenken over ecologische haalbaarheid en doen wat ons hart ons ingeeft. Deze interactieve lezing gaat over geldloos denken.

Marc Siepman vertelt deze avond over het creëren van een systeemverandering waarbij ongebreidelde economische groei plaats gaat maken voor balans. Zijn visie is dat als we onvoorwaardelijk geven en ontvangen, we er als gemeenschap voor kunnen zorgen dat iedereen heeft wat hij of zij nodig heeft. Dit kunnen we organiseren doordat we weer afhankelijk van elkaar worden. Hij legt uit dat bomen en planten niet op zichzelf kunnen bestaan, alleen als onderdeel van een complex geheel. Ook mensen gedijen het beste in gemeenschappen die veerkrachtig en complex zijn door veel onderlinge relaties. Hoe kunnen we dit weer in ere herstellen?

Marc Siepman. Hoe het onbevredigende gevoel van werken voor een baas hem aanzette tot het volgen van een cursus permacultuur, en hoe de bodem de basis werd voor het creëren van de geefeconomie. Lees hier een artikel dat Marc schreef: ‘Wat dapper zoals jullie leven.’

Met deze lezing wil Marc zoveel mogelijk mensen aanzetten om anders te gaan denken. Laat je door hem inspireren zodat jij deze inzichten ook weer kunt doorgeven. Maak van jouw vonk vuur!

Inschrijven
Je kunt je inschrijven voor deze lezing door een mail te sturen  naar kirsten@vonkmaaktvuur.nl. Vergeet er niet bij te vermelden voor welke datum.

Datum     : Donderdag 18 oktober of dinsdag 6 november
Tijd:         : inloop vanaf 19 uur, start 19.30, einde 21.30uur. Tevens is er de  gelegenheid om na te praten.
Kosten     : Vrije gift voor Marc Siepman
Adres       : Vijverhof 26a in Den Dolder. Er is volop gratis parkeergelegenheid en Station Den Dolder is circa 15 minuten lopen.