• Vonk maakt vuur | vernieuwer van bedrijfsconcepten

Diensten

Voor particulieren

Tijdens 1-op-1 gesprekken gaan we samen jouw vonk ontdekken. We bespreken wat je raakt, wat je beweegt, waar jij lichtjes van in je ogen krijgt en dingen die jij belangrijk vindt in het leven. We gaan kijken wat jij nodig hebt om jouw leven te leiden zoals jij dat wilt.
Ook kijken we naar de signalen die jij onderweg op je pad krijgt. Bijvoorbeeld welke situaties zich regelmatig herhalen waardoor je het gevoel hebt niet vooruit te komen. Of tekens die je nu over het hoofd ziet waardoor je misschien de richting mist.

Dit alles is nodig om tot jouw oorspronkelijke vonk te komen. Vanuit hier komt naar boven wat bij jou past en wat jij nodig hebt om je werkende leven betekenisvol in te vullen. Het gaat er hierbij niet om welk bedrijf jou wil aannemen maar voor welk bedrijf jij wilt werken.

Ik steun je, luister naar je verhaal, moedig je aan en beweeg zonder oordeel met je mee in jouw ontwikkeling.

Wat past er bij jou:

‘In mijn zoektocht naar een nieuwe baan werd mijn aandacht getrokken naar een advertentie in de lokale krant van Vonk maakt Vuur. Betekenisvol werken, dat is precies wat ik wil, maar hoe kom ik daar? Kirsten heeft voor mij de ruimte geopend om te onderzoeken waar ik precies warm voor loop, wat ik van belang vind en meer nog, om mezelf daarin serieus te nemen. Het was een pad, waarin Kirsten me door middel van associatie en de juiste vragen naar mezelf leidde en het steeds helderder voor me werd hoe ik mezelf in de wereld kan zetten.
Het gaf me nieuwe energie en vertrouwen voor de toekomst. Ja, ik ga werk doen waarin ik mezelf kwijt kan en anderen daar ook profijt van trekken. Dank je wel!’

Voor (aanstaande) ondernemers

Het ondernemerschap is een middel om een idee te realiseren. De beste kans van slagen is als het idee voortkomt uit jouw oorspronkelijke vonk. Het is dan in heel je ‘zijn’ vervlochten en vanuit hier ben je het meest creatief en gedreven. Met deze eigenheid ga je voor afnemers zorgen die hierop aansluiten.

We zetten jouw ideaal centraal en gaan dit vormgeven zoals dat bij jou past. Stap voor stap. Product, dienst, strategie en communicatie en wat je verder nodig hebt.

Jij en jouw idee zijn veilig. Er is geen oordeel. Wel steun en aanmoediging.

“Elke ondernemer zal het beeld herkennen van het vooral werken voor je eigen bedrijf, maar amper aan je eigen bedrijf. Door de juiste vragen te stellen heeft Kirsten me inzicht gegeven in de kansen die er liggen.
Ze begrijpt het gedachtegoed van Simon Sinek en andere vrijdenkers en is daarmee van grote waarde geweest in het helder maken van de stappen die ik wil gaan zetten. Niets is gek, niets is raar. Veel dank daarvoor!” – Frank du Mosch, The Broadcaster

Voor organisatieteams

Teams worden begeleid met het formuleren van hun ‘bestaansrecht’ waarmee de mensen betekenis ervaren in hun werk, richting wordt gegeven aan de dagelijks werkzaamheden en voor eenduidige communicatie zorgt naar betrokkenen.

Vanuit hun visie (wat zie je in je omgeving gebeuren dat raakt, wat verbeterd dient te worden) ontstaat de missie (wat is de oplossing voor hun visie). Het gaat hierbij om missies die raken zoals ‘de bio-industrie overbodig maken’ (De Vegetarische Slager) en ‘100% slaafvrije cacao’ (Tony Chocolonely). De missie maakt tevens inzichtelijk wat dit betekent voor o.a. de dienstverlening en de werving van medewerkers.

Wat ik lever is een omgeving waarbinnen het team op organische wijze ontdekt wat de toegevoegde waarde is, wat hen bijzonder maakt en wat ze willen bereiken. De why-vraag speelt een hoofdrol tijdens het hele proces. Hierdoor is er geen ruimte meer voor aannames, gewoontes of conditioneringen maar wel voor echte beweegredenen en motivatie. Het onbewuste wordt bewust gemaakt.

‘De workshop werd professioneel en ontspannen door Kirsten geleid. Ieder werd persoonlijk aangesproken om er uiteindelijk als groep met een gezamenlijke vonk uit te komen. Het proces van visie naar missie ontstond zo op heel natuurlijke wijze.
Van hieruit kunnen wij weer verder; ze heeft ons vakkundig gestimuleerd.
Dank je wel Kirsten! Het MMM-team’

Op deze inspirerende plek in de bossen van het Utrechtse Den Dolder wordt het vuur in jou aangewakkerd. Hier ontstaan inzichten waaruit blijkt wat jou of jouw bedrijfsconcept uniek maakt.
‘Kirsten is een doortastende coach die helderheid en focus brengt wanneer je in een zoektocht bent naar ‘het waarom’ op persoonlijk en eveneens zakelijk vlak. Door haar fijne, opgewekte persoonlijkheid en aanstekelijke rust zorgt ze voor de benodigde focus.’ Christine