De weg naar jouw vuur

Het vertrekpunt

Mensen die ik in de afgelopen jaren naar hun vuur heb mogen begeleiden, hadden vaak het volgende vertrekpunt:

  • Geen bezieling meer in het werk en het dagelijks leven, maar ik heb geen idee wat me wel bezieling geeft. Ik heb het gevoel dat ik op een keerpunt sta in mijn leven.
  • Burn-out of bore-out, geen energie en inspiratie. Geprobeerd te her-integreren maar toch weer uitgevallen. Geen idee waar ik het zoeken moet.
  • Geen waardering binnen het bedrijf; ik werk heel hard, ik vecht, maar krijg geen erkenning, word niet gehoord of begrepen en krijg geen steun van of verbinding met collega’s. Ik voel onzekerheid, angst, leegte, verdriet.
  • Ik heb allerlei ideeën maar weet niet waar ik beginnen moet. Van binnen voelt het alsof ik iets belangrijks te doen heb maar zie geen manier om het naar buiten te brengen. Ook vind ik het heel kwetsbaar, spannend en ben bang dat mensen het niet begrijpen.
  • Gebrek aan zelfvertrouwen. Bijvoorbeeld in situaties zoals vergaderingen waarin ik geen bijdrage durf te leveren, bang om als dom ervaren te worden. Ik laat me vaak leiden door anderen.
  • Te vaak rationele, verstandige keuzes gemaakt in mijn leven en dat pakte niet altijd goed uit. Wil leren keuzes te maken vanuit mijn hart, vanuit mijn gevoel.

De functies waarin mensen werkzaam waren zijn onder andere HR-Adviseur, gezinscoach, docent, marketingmanager, life coach, officemanager/assistent/secretaresse, zorgmedewerker, ambtenaar, ondernemer, organisator, kunstenaar, uitvinder en vertegenwoordiger.

De transformatie naar jouw vuur

Tijdens 1-op-1 gesprekken gaan we samen jouw vonk ontdekken. Jouw vonk geeft richting aan je leven. Hier ligt opgeslagen wat jouw bijdrage is, wat jij te doen hebt.

Zodra deze inzichtelijk voor je is, wordt ook duidelijk hoe je deze bijdrage kunt realiseren. We gaan het dus omdraaien. We zijn gewend om bij de uitvoering te beginnen, bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar een soortgelijke baan die je nu hebt.

Maar we gaan het nu van bovenaf en binnenuit bekijken, vanuit jouw vonk en bijdrage. Vanuit hier wordt inzichtelijk op welke wijze je jouw bijdrage kunt realiseren. Welk werk en welke werkgever je daarvoor nodig hebt. Misschien blijkt wel dat je jouw bijdrage het beste kunt realiseren door middel van het zelfstandig ondernemerschap. Hoe spannend dit ook klinkt, jouw vonk bevat een pakket met talenten waarmee je dit kunt realiseren. Hier ligt je kracht.

Om tot jouw vonk te komen bespreken we onder andere wat je raakt, wat je hebt meegemaakt, wat je belemmert maar ook waar jij lichtjes van in je ogen krijgt. Een traject waarmee duidelijk wordt wat echt is en wat er niet meer bij je past.

Jouw vonk is jouw navigatie. Het helpt je onderweg met het nemen van beslissingen. Past iets niet bij jouw bijdrage? Dan weet je wat je te doen staat. Je voelt kracht, energie en zelfvertrouwen waardoor je zowel werk- als privésituaties makkelijker aankan.

De sessies draaien helemaal om jou. Ik gebruik geen methodiek of stappenplan en je hoeft helemaal nergens in te passen of aan te voldoen. Het is juist belangrijk dat jij vertelt, dat jij laat zien wie jij bent en wat er bij je speelt. Ik gebruik daarbij mijn sensitiviteit, mijn helder voelen en mijn ingevingen die ik krijg bij hetgeen je met mij deelt. Ik laat je anders naar jezelf kijken en leg verbanden waar je zelf waarschijnlijk nog niet bewust van bent.

Voor de begeleiding naar jouw vonk kun je kiezen uit gesprekken op mijn werkplek en beeldbellen. Een combinatie hiervan is ook mogelijk.

Kijk wat er bij jou past:

Vonk Maakt Vuur bevindt zich in de prachtige landerijen van Friesland met veel natuur, ruimte, dieren en stilte.