• Vonk maakt vuur | vernieuwer van bedrijfsconcepten

Diensten

Voor particulieren

Tijdens 1-op-1 gesprekken gaan we samen jouw vonk ontdekken. Jouw vonk geeft richting aan je leven. Hier ligt opgeslagen wat jouw missie is, wat jij te doen hebt.

Zodra deze inzichtelijk voor je is, wordt ook duidelijk hoe je deze missie kunt realiseren. We gaan het dus omdraaien. We zijn gewend om bij de uitvoering te beginnen, bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar een soortgelijke baan die je nu hebt.

Maar we gaan het nu van bovenaf bekijken, vanuit jouw vonk en missie.  Vanuit hier wordt inzichtelijk op welke wijze je jouw missie kunt realiseren. Welk werk en welke werkgever je daarvoor nodig hebt. Misschien blijkt wel dat je jouw missie het beste kunt realiseren door middel van het zelfstandig ondernemerschap. Hoe spannend dit ook klinkt, jouw vonk bevat een pakket met talenten waarmee je dit kunt realiseren. Hier ligt je kracht.

Om tot jouw vonk te komen bespreken we onder andere wat je raakt, wat je hebt meegemaakt, wat je belemmert maar ook waar jij lichtjes van in je ogen krijgt. Een traject waarmee duidelijk wordt wat echt is en wat er niet meer bij je past.

Jouw vonk is jouw navigatie. Het helpt je onderweg met het nemen van beslissingen. Past iets niet bij jouw missie? Dan weet je wat je te doen staat. Je voelt kracht, energie en zelfvertrouwen waardoor je zowel werk- als privésituaties makkelijker aankan.

Kijk wat er bij jou past:

Voor (aanstaande) ondernemers

Het ondernemerschap is een middel om een idee te realiseren. De beste kans van slagen is als het idee voortkomt uit jouw oorspronkelijke vonk. Het is dan in heel je ‘zijn’ vervlochten en vanuit hier ben je het meest creatief en gedreven. Met deze eigenheid ga je voor afnemers zorgen die hierop aansluiten.

We zetten jouw ideaal centraal en gaan dit vormgeven zoals dat bij jou past. Stap voor stap. Product, dienst, strategie en communicatie en wat je verder nodig hebt.

Jij en jouw idee zijn veilig. Er is geen oordeel. Wel steun en aanmoediging.

“Elke ondernemer zal het beeld herkennen van het vooral werken voor je eigen bedrijf, maar amper aan je eigen bedrijf. Door de juiste vragen te stellen heeft Kirsten me inzicht gegeven in de kansen die er liggen.
Ze begrijpt het gedachtegoed van Simon Sinek en andere vrijdenkers en is daarmee van grote waarde geweest in het helder maken van de stappen die ik wil gaan zetten. Niets is gek, niets is raar. Veel dank daarvoor!” – Frank du Mosch, The Broadcaster

Voor organisatieteams

Teams worden begeleid met het formuleren van hun ‘bestaansrecht’ waarmee de mensen betekenis ervaren in hun werk, richting wordt gegeven aan de dagelijks werkzaamheden en voor eenduidige communicatie zorgt naar betrokkenen.

Vanuit hun visie (wat zie je in je omgeving gebeuren dat raakt, wat verbeterd dient te worden) ontstaat de missie (wat is de oplossing voor hun visie). Het gaat hierbij om missies die raken zoals ‘de bio-industrie overbodig maken’ (De Vegetarische Slager) en ‘100% slaafvrije cacao’ (Tony Chocolonely). De missie maakt tevens inzichtelijk wat dit betekent voor o.a. de dienstverlening en de werving van medewerkers.

Wat ik lever is een omgeving waarbinnen het team op organische wijze ontdekt wat de toegevoegde waarde is, wat hen bijzonder maakt en wat ze willen bereiken. De why-vraag speelt een hoofdrol tijdens het hele proces. Hierdoor is er geen ruimte meer voor aannames, gewoontes of conditioneringen maar wel voor echte beweegredenen en motivatie. Het onbewuste wordt bewust gemaakt.

‘De workshop werd professioneel en ontspannen door Kirsten geleid. Ieder werd persoonlijk aangesproken om er uiteindelijk als groep met een gezamenlijke vonk uit te komen. Het proces van visie naar missie ontstond zo op heel natuurlijke wijze.
Van hieruit kunnen wij weer verder; ze heeft ons vakkundig gestimuleerd.
Dank je wel Kirsten! Het MMM-team’

Op deze inspirerende plek in de bossen van het Utrechtse Den Dolder wordt het vuur in jou aangewakkerd.
‘Kirsten is een doortastende coach die helderheid en focus brengt wanneer je in een zoektocht bent naar ‘het waarom’ op persoonlijk en eveneens zakelijk vlak. Door haar fijne, opgewekte persoonlijkheid en aanstekelijke rust zorgt ze voor de benodigde focus.’ Christine
‘Kirsten is een lieve, begripvolle vrouw die echt aandacht voor je heeft. Ze kan goed meevoelen waar je zit in je proces. Ze komt niet met tips en adviezen maar probeert echt de kracht in jezelf tot leven te roepen, zodat je zelf opnieuw gaat inzien waar je staat en wat je raakt. Je hebt geen houtblok bij mijn vonk gelegd, maar mij leren ontdekken waar ik zelf het hout kan halen!’ – Hanneke