De weg naar jouw vuur

Tijdens 1-op-1 gesprekken (online of in mijn praktijk) gaan we samen jouw vonk ontdekken. Hier ligt opgeslagen wat jouw bijdrage is, wat jij te ontwikkelen en eventueel door te geven hebt. We gaan jou ‘lezen’ zodat jij inzichten kunt opdoen over wat voor jou echt is en wat er niet meer bij je past. We gaan vanuit jouw vonk vuur maken.

Heb je je wel eens afgevraagd wat de rode draad is in jouw leven? Welke situaties herhalen zich bijvoorbeeld, welke keuzes heb je tot nu toe gemaakt, wat zijn de gebeurtenissen in je verleden, waar gaan je dromen over, welke signalen verschijnen er onderweg, welke mensen trek jij aan? Wat belemmert je daarin of wat geeft je juist energie?

Wat is de betekenis van de sferen die je ervaart zoals leegte, eenzaamheid, verveling, angst, verdwaald zijn en futloosheid? Het is er niet voor niets, het wil je wat zeggen.

Heb je wel eens afgevraagd wat jouw ingevingen zijn? Hoor, zie, voel je ze, merk je ze op? Ze willen je wat belangrijks vertellen. Hoe onderscheid je denken ten opzichte van intuïtie?

Heb je je wel eens afgevraagd of jouw mannelijke of vrouwelijke deel het meest actief is? Waarbij het mannelijke bijvoorbeeld de actie- en prestatiestand is en het vrouwelijke betrekking heeft op intuïtie en verzorgen.

Heb je er wel eens bij stilgestaan wat fysieke ongemakken jou te vertellen hebben; huid, organen, gewrichten, zintuigen, …? En wat betekent het als het zich aan de linker of rechterkant van je lichaam voordoet? Het zijn allemaal boodschappen.

Welke gebeurtenissen hebben zich voorgedaan in jouw familiegeschiedenis? Wat herhaalt zich in meerdere generaties zoals aandoeningen, beroepen of gedragingen. Welk patroon wil doorbroken en getransformeerd worden?

Heb je je wel eens afgevraagd wat de symboliek is van de gebeurtenissen in jouw leven? En wat kan dit betekenen?

Het komt vanzelf allemaal boven drijven tijdens onze gesprekken. Ik gebruik geen methodiek of stappenplan en je hoeft helemaal nergens in te passen of aan te voldoen. Het is juist belangrijk dat jij vertelt, dat jij laat zien wie jij bent en wat er bij je speelt.
Ik gebruik daarbij mijn sensitiviteit, mijn helder voelen en mijn ingevingen die ik krijg bij hetgeen je met mij deelt. Ik laat je anders naar jezelf kijken en leg verbanden waar je zelf waarschijnlijk nog niet bewust van bent.

Voor de begeleiding naar jouw vonk kun je kiezen uit online of gesprekken in mijn praktijk in Tijnje. Een combinatie hiervan is ook mogelijk.
Wil je in een paar aaneengesloten dagen aandacht besteden aan jouw vonk, overweeg dan een retraite van 3 of 4 dagen. Dat kan voor jou alleen maar ook samen met je partner of met een vriendin.

Het vertrekpunt

Mensen die ik in de afgelopen jaren naar hun vuur heb mogen begeleiden, hadden vaak het volgende vertrekpunt:

  • Geen bezieling meer in het werk en het dagelijks leven, maar ik heb geen idee wat me wel bezieling geeft. Ik heb het gevoel dat ik op een keerpunt sta in mijn leven.
  • Burn-out of bore-out, geen energie en inspiratie. Geprobeerd te her-integreren maar toch weer uitgevallen. Geen idee waar ik het zoeken moet.
  • Geen waardering van partner, vrienden of werkgever; ik werk heel hard, ik vecht, maar krijg geen erkenning, word niet gehoord of begrepen en krijg geen steun van of verbinding met voor mij belangrijke mensen. Ik voel onzekerheid, angst, leegte, verdriet.
  • Ik heb allerlei ideeën maar weet niet waar ik beginnen moet. Van binnen voelt het alsof ik iets belangrijks te doen heb maar zie geen manier om het naar buiten te brengen. Ook vind ik het heel kwetsbaar, spannend en ben bang dat mensen het niet begrijpen.
  • Gebrek aan zelfvertrouwen. Bijvoorbeeld in situaties zoals vergaderingen waarin ik geen bijdrage durf te leveren, bang om als dom ervaren te worden. Ik laat me vaak leiden door anderen.
  • Te vaak rationele, verstandige keuzes gemaakt in mijn leven en dat pakte niet altijd goed uit. Wil leren keuzes te maken vanuit mijn hart, vanuit mijn gevoel.

Vonk Maakt Vuur bevindt zich in de prachtige landerijen van Friesland met veel natuur, ruimte, dieren en stilte.