Ervaringen

In de afgelopen jaren heb ik vele mensen naar hun vonk mogen begeleiden. Hieronder vind je een aantal bevindingen van cliënten:

Vind de juiste baan door anders naar jezelf te kijken

‘Een poos geleden zat ik tegen een burn-out aan. Mijn werksituatie gaf me al tijden geen voldoening en zingeving meer. Via via ben ik bij Kirsten terecht gekomen en heb ik mezelf in eerste instantie aangemeld voor een groepsworkshop. Het voelde fijn om in die setting ervaringen uit te wisselen met anderen en Kirsten bracht mij een bepaald inzicht waar ik zelf nooit bij was gekomen. Na de workshop liep ik over van energie. Ik had zoveel gedachten en ideeën, maar kon het alleen niet goed structureren. Daarop ben ik een individueel traject met Kirsten aangegaan. De boswandelingen samen, in de prachtige omgeving van Den Dolder, hebben mijn ideeën structuur gegeven en mijn hoofd wat rust gegeven. Maar nog belangrijker; ze hebben mijn innerlijke vuurtje doen oplaaien en mij het vertrouwen gegeven dat je dromen kunt verwezenlijken. Sterker nog; dat je je niet moet laten weerhouden door wat dan ook.’

Ik volgde loopbaancoaching bij Kirsten tijdens mijn burn-out. Dus op een ogenblik dat mijn vonkje weer mocht aangewakkerd worden tot een warm vuur. En dat is wat er ook gebeurde doorheen de begeleidingen. Kirsten beluisterde en feedbackte mijn verhaal doorheen de ogen van het hart. Ze zag me in wie ik werkelijk ben en dat deed me in de eerste plaats opnieuw thuiskomen bij mezelf. Ik had in die periode een aantal knopen door te hakken en ik leerde dat ik mijn hart mocht laten spreken bij het nemen van deze beslissingen. Dat was niet altijd gemakkelijk en op die cruciale momenten kreeg ik daarbij extra ruggensteun. Kirsten is een enthousiasmerende en ondersteunende tochtgenoot op de weg van het hoofd naar het hart.

Ervaringsverhalen

‘Kirsten is een lieve, begripvolle vrouw die echt aandacht voor je heeft. Ze kan goed meevoelen waar je zit in je proces. Ze komt niet met tips en adviezen maar probeert echt de kracht in jezelf tot leven te roepen, zodat je zelf opnieuw gaat inzien waar je staat en wat je raakt. Je hebt geen houtblok bij mijn vonk gelegd, maar mij leren ontdekken waar ik zelf het hout kan halen!’

Ondernemen vanuit het hart

‘Kirsten is een doortastende coach die helderheid en focus brengt wanneer je in een zoektocht bent naar ‘het waarom’ op persoonlijk en eveneens zakelijk vlak. Door haar fijne, opgewekte persoonlijkheid en aanstekelijke rust zorgt ze voor de benodigde focus.’

‘Ik weet dat ik nog lang niet klaar ben maar wat een bijzonder pad ben ik aan het bewandelen en mijn dank aan jou is groot want jij hebt mij veel wijze inzichten gebracht. En ik wil je toch even vertellen dat je bij mij veel goeds in beweging hebt gebracht het vonkje is een vuurtje geworden. Ga door met mensen helpen want dat doe je goed. Daarvoor nogmaals mijn oprechte dank.’

‘Het mailpakket heeft mij ontzettend veel gebracht! Door met regelmaat te delen wat er in mij leeft, en daar feedback- en verdiepende vragen op te krijgen, heb ik veel inzichten op kunnen doen. Essentiële dingen die ver verstopt lagen, hebben de ruimte gekregen.

De betrokken en oordeelloze manier waarop Kirsten reageert, hebben mij geholpen om mezelf beter te leren kennen. Ik ben me nu bewuster van waar ik energie van krijg en blij van word.

Ik heb meer leren voelen en mijn leven zowel qua werk als privé opnieuw vorm en inhoud kunnen geven, op een manier die beter bij mij past.’

‘Na diverse pogingen elders heb ik bij Kirsten het juiste luisterend oor gevonden om m’n innerlijk vuurtje weer te doen oplaaien. Haar aanpak voor mijn persoonlijke ontwikkeling na kommer en kwel heeft enorm veel nieuwe inzichten opgeleverd.
De te nemen route moet je zelf begaan maar heel fijn dat iemand je de weg kan wijzen naar je eigen bestemming. We zijn tenslotte allemaal onderweg en ik stond te lang stil.’

‘Na de workshop reed ik vol kracht en vertrouwen naar huis. Een dag waarin ik verbinding vond bij vier onbekenden. Waar we elkaar aan het einde van de dag liefdevol weer los lieten om elk weer verder te gaan op ons eigen levenspad.
De boodschap die ik na de workshop terug mee naar huis nam is het mooiste woord dat er bestaat: Liefde!
Ik had het geluk al best dichtbij mijn zielsbestemming te mogen komen. Het leven heeft me de uitdaging gegeven om de liefde voor mezelf weer terug te vinden. Dankjewel! Voor de liefde die ik heb gevoeld. Voor het gevoel dat ik helemaal oké was en er mocht zijn.’

Vanwege een heftig arbeidsconflict heb ik mijn baan opgezegd en een sabbatical jaar opgenomen. Met de bedoeling om tot rust te komen en samen met een loopbaancoach te ontdekken waar mijn passies en vaardigheden liggen. Hoe ik die kan inzetten in een baan die mij het gevoel geeft dat ik een zinvolle bijdrage lever en ik weer plezier heb in de dingen die ik doe.
In de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan, een reden om je bed uit te komen. Samen met een loopbaancoach wilde ik ontdekken wat mijn reden is waar ik ’s ochtends mijn bed voor uit wil komen. Op mijn zoektocht naar een passende coach kwam ik het artikel van Kirsten tegen ‘Je weet wat voor werk je doet, maar weet je ook waarom je het doet?’.
Dit artikel triggerde mij, omdat ik me realiseerde dat een zinvolle bijdrage voor mij ook betekent dat ik niet alleen met mijn hoofd, maar ook met mijn hart keuzes wil maken: wat maakt me blij en geeft me energie.
Met Kirsten ben ik aan deze reis begonnen. Haar humor, haar luisterend oor, de spiegel die ze me heeft voorgehouden, altijd vanuit respect en gelijkwaardigheid, hebben me geholpen om mijn (saboterende) patronen en de daarbij behorende overtuigingen onder ogen te komen. Het inzicht dat er pas heling kan plaatsvinden als ik bereid ben om anders naar mezelf te kijken heeft er voor gezorgd dat ik me weer regisseur over mijn eigen leven voel. Ik kan elke dag een keuze maken en als die me niet bevalt kan ik opnieuw kiezen. Ik bepaal zelf hoe ik me wil voelen, hoe ik mijn leven wil inrichten.
Kirsten heeft ook in mij het ‘vonkje’ aangewakkerd. Ik heb voldoende handvatten meegekregen om mijn leven op een zinvolle manier in te vullen. Mijn diepste wens is dan ook dat op een dag het ‘vonkje’ is aangewakkerd tot een prachtig vuur, waar ruimte is voor een ieder die zich er aan wil warmen.
Kirsten, dank je wel. Ik hoop dat je nog veel mensen mag aanraken met je vuur.