Buitenwereld versus binnenwereld – gastauteur Maaike van Poelje

/
Na bijna 20 jaar zich ondergedompeld te hebben in de zuidelijke manier van leven, keerde zij terug naar Nederland. Hier wil zij uitdragen hoe je op een andere manier in het leven kunt staan. Dat je tegen de stroming in kunt gaan zonder dat je keihard hoeft te roeien.

Dobberen op de zielenzee – gastauteur Maaike van Poelje

/
De vele ontmoetingen met zielsverwanten zette me aan het denken. Wat is er in deze tijd precies gaande dat dit zo enorm wordt versterkt en bespoedigd?

Voor altijd verbonden – gastauteur Abigail

/
Alles wat leeft is uit de hand van Liefde ontstaan. De natuur, de dieren, de mensen. Alles wat uit liefde is ontstaan, is gewild. De periode waarin nieuw leven groeit in de baarmoeder is een heel bijzondere tijd - het leven tussen hemel en aarde.

De juiste baan vinden door anders naar je zelf te kijken

Je doet misschien al jaren hetzelfde werk maar het gaat steeds zwaarder wegen. Het plezier en de energie ontbreken steeds vaker. Of ben jij juist iemand die van de ene naar de andere baan vliegt? Hoe vind je jouw betekenisvolle baan?

Hoe deze vrouwen hun angst hebben omgezet in vertrouwen

Alles wat zo normaal was, is nu helemaal anders. Er komen nu ineens dingen boven water drijven waarvan je je niet bewust was. Misschien vraag je je bijvoorbeeld af of jouw baan nog wel ‘vitaal’ en zinvol is. Hoe gaan anderen om met zulk soort vragen en welke inzichten doen zij op?

Dit veranderende tijdperk – wat bekent het voor jou?

In deze tijd van transformatie gaan we van hoofd naar hart. Van o.a. strijd naar moeiteloosheid. Van procedures naar creativiteit. Je mag je eigen waarheid gaan ontdekken op basis van jouw gevoel. Met jouw specifieke waarheid kun je het verschil gaan maken. Voor jezelf en voor je omgeving.

Zo maak je ruimte voor je nieuwe baan

Je vindt het lastig om een nieuwe koers te bepalen met je werk. Je wilt iets gaan doen dat NU bij je past. Maar wat is dat? De antwoorden vind je niet door om je heen te gaan kijken. Het ligt namelijk opgeslagen in jouw vonk.

Het mooiste dat je hebt te geven, ben jij

Je bent het vuur in jou een beetje kwijt geraakt en je weet niet zo goed hoe je dit weer kunt opstoken. Of je voelt misschien geen waardering voor hetgeen jij allemaal doet en je hebt het idee dat je niet gehoord wordt.
Vonk maakt vuur | vernieuwer van bedrijfsconcepten

Past jouw werk (nog) wel bij je missie?

Zodra je voor jezelf inzichtelijk hebt wat jouw bijdrage hier is, dan geeft dat richting aan je leven. Zo kun je die bijdrage realiseren door werk te zoeken dat hierbij aansluit. Je kunt jouw specifieke bijdrage matchen met een potentiële werkgever.

Hoe vind je betekenisvol werk

Om tot jouw betekenis te komen kun je een aantal dingen doen. Een daarvan is nagaan waar jij in gelooft en wat je verlangen daar in is, maar je kunt ook nagaan waarin jij ervaringsdeskundige bent.

Als je werk is uitgewerkt

Je bent op een punt aangekomen dat het plezier en de voldoening van je werk is verdwenen. Het vervelende is dat het oude niet meer werkt en het nieuwe zich nog niet aandient. Hoe kun je inzichtelijk maken wat je volgende, betekenisvolle stap wordt?