• Vonk maakt vuur | vernieuwer van bedrijfsconcepten

Kirsten Vonk

Mijn reis naar betekenis

Ik ben Kirsten Vonk, geboren op 18 januari 1969 in Zeist. Jarenlang ben ik werkzaam geweest in het bedrijfsleven, voornamelijk deed ik marketingcommunicatie-activiteiten op hoofdkantoren van grote retailorganisaties. Hoe leuk ik dit vaak ook vond, er bleef altijd iets in mij knagen. Ik had het gevoel dat dit het niet kon zijn. ‘Dit’ was dat alle bedrijfsactiviteiten hoofdzakelijk werden ingericht op het verdienen van geld. Er miste voor mij een hoger doel. Ik miste betekenis. Betekenis in de vorm van iets toevoegen of verbeteren in de wereld. Zoals de Vegetarische Slager dat doet. Hun betekenis is de bio-industrie overbodig maken. Dat ze daar geld mee verdienen vind ik niet meer dan terecht. Want met dat geld kunnen ze zowel voor zichzelf als voor hun betekenis zorgen.

Vanaf begin twintig heb ik veel aandacht besteed aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik had veel grote ‘waarom-vragen’. Waarom zijn we hier, waarom voel ik mij anders dan mijn familie, waarom heb ik voor dit werkende leven gekozen, etc. En net toen ik het allemaal even niet meer wist, deed er zich een geweldige kans voor; een baan bij OIBIBIO, het voormalig spiritueel centrum voor persoonlijke ontwikkeling in Amsterdam. Hier ontdekte ik dat er nog een heel andere wereld bestond dan alleen de rationele en economische gedreven maatschappij. Vanaf dat punt wist ik beter welk pad ik kon bewandelen om tot inzichten te komen en om antwoorden te vinden op mijn levensvragen. Het leidde me langs allerlei soorten coaches & therapeuten, retraites, spirituele boeken & trainingen.

Het resultaat hiervan was spirituele ontwaking waardoor ik beter snapte wat ik hier te doen heb, wat mijn missie is. Ik was alleen nog niet zover om mezelf neer te zetten. Om mijzelf, mijn inzichten en mijn bedrijf wereldkundig te maken. Ik moest nog groeien in mijn zelfvertrouwen en in het hebben van vertouwen in het algemeen. Er was nog een aantal gebeurtenissen voor nodig om in te zien dat ik er mag zijn. Dat ik wat wezenlijks door te geven heb en dat ik daarmee de mensen aantrek die bij mij en mijn verhaal horen.

Mijn missie is de vonk in mensen te ontwaken. Ik wil mensen laten inzien dat ze hier iets hebben uit te werken. Voor zichzelf maar ook voor de omgeving. Ik wil ze laten inzien dat als ze liefdevol naar zichzelf zijn, ze automatisch liefdevol zijn voor hun omgeving; voor mens, dier, natuur en milieu.

En… als je zo’n achternaam meekrijgt zoals ik, dan kun je er maar beter wat mee doen.

Kirsten Vonk – Vonk maakt Vuur