Kirsten Vonk

Mijn reis naar betekenis

Van geld naar betekenis
Ik ben Kirsten Vonk, geboren op 18 januari 1969 in Zeist. Jarenlang ben ik werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Voornamelijk deed ik marketingcommunicatie-activiteiten op hoofdkantoren van grote retailorganisaties. Mijn taak was om de missie van het bedrijf terug te laten komen in de communicatie-uitingen. Hoe leuk ik dit vaak ook vond, er bleef altijd iets in mij knagen. Ik had het gevoel dat dit het niet kon zijn.

‘Dit’ was dat alle bedrijfsactiviteiten hoofdzakelijk werden ingericht op het verdienen van geld en dat de bedrijfsmissie daaraan ondergeschikt was. Het klopte niet meer voor mij. Er miste een hoger doel, ik miste betekenis. Betekenis in de vorm van iets bijdragen aan mens, dier of natuur. Dat was het moment om mijn eigen bijdrage te gaan onderzoeken.

Anders naar mijzelf kijken
Een periode van ‘binnenwerk’ brak aan. Ik besteedde mijn tijd onder andere aan regressie, opstellingen, retraites, meditatie, numerologie en stapels boeken om te ontdekken wie ik was en wat ik hier kwam doen. Wat was überhaupt de bedoeling van het leven.

Na heel wat jassen te hebben uitgedaan was ik in staat om anders naar mezelf te kijken. Naar de gebeurtenissen in mijn leven, naar mijn opleiding en mijn werk. Ik zag dat alles bijdraagt tot wat ik hier te doen hebt.

Je kunt pas iets verkondigen als je het zelf hebt doorleefd
Waar voorheen de balans compleet doorsloeg naar ratio, kon ik nu meer evenwicht brengen tussen ratio en gevoel. Ik heb leren luisteren naar mijn hart want dat vertelt wat er bij mij past en het wijst me de weg. Mijn hoofd gebruik ik vervolgens om in actie te komen en te realiseren wat mijn hart mij ingeeft.

Door mijn reis van ratio naar gevoel, kan ik anderen meenemen in deze transitie. Het is geen kennis uit boeken maar een ervaring met alle bijbehorende emoties en inzichten. Het is de weg naar betekenis.

Mijn visie en bijdrage
Mijn visie is dat iedereen met een vonk wordt geboren. Hierin ligt opgeslagen wat jouw bijdrage is in dit leven. Ook vind je hier een set aan talenten waarmee je deze bijdrage kunt realiseren.

Mijn bijdrage is om inzicht te geven in jouw specifieke bijdrage alsook jouw talenten. Hiermee wordt helder met welk werk je deze bijdrage kunt realiseren. Dat is voor mij leven en werken vanuit betekenis. En dat maakt de wereld mooier.

Een van de talenten die ik heb meegekregen is het vermogen om op een andere manier naar de gebeurtenissen in jouw leven te kijken. Ik maak inzichtelijk wat de rode draad is en wat dit je wil zeggen. En altijd door het grote geheel in de gaten te houden; niet bij de uitvoering beginnen maar trouw blijven aan de bron. Ik voel intuïtief wat er bij je leeft en maak ik zichtbaar wat verborgen blijft.

En… als je zo’n achternaam meekrijgt zoals ik, dan kun je er maar beter wat mee doen.

Kirsten Vonk – Vonk maakt Vuur