Workshop: De kracht van zelfliefde
Op avontuur naar je eigen natuur

Zelfliefde zorgt ervoor dat je vrijer in het leven komt te staan. Je kunt makkelijker keuzes maken en daarom beter beslissen welke koers je kunt varen. Je weet wie je bent, waar je goed in bent en waarin juist niet. Waar je energie van krijgt en waar je energie juist van weglekt. Met jouw ware zijn kun je gelijkgestemde mensen aantrekken. Zelfliefde maakt je minder afhankelijk van anderen en geeft je zelfvertrouwen. Zodra je zelfliefde ervaart voel je de kracht om liefdevoller naar je omgeving te zijn.

Zo maar een paar voorbeelden van wat zelfliefde je kan brengen.

Het ontwikkelen van zelfliefde leren we niet op school. Ook niet op het werk en in veel gevallen ook niet tijdens onze opvoeding. Je wordt beoordeeld door de docent, je leidinggevende of je familie en dat kan je heel onzeker maken. Doe ik het wel goed? Ben ik wel goed genoeg?
Je wilt anderen het beeld geven dat je je best doet, je wilt een goede prestatie leveren. Je wilt je conformeren aan de geldende regels en voldoen aan de verwachtingen van anderen. Want dat zorgt ervoor dat je geen negatieve aandacht krijgt en dat zorgt weer voor harmonie die je zo belangrijk vindt.
Je leeft dan echter voor de buitenwereld en dat gaat ten kosten van jouw binnenwereld.

Het kan zijn dat je dingen zijn afgeleerd die specifiek bij jou horen. Bijvoorbeeld ideeën of opvattingen die je hebt. Of je voorkeur voor een opleiding die je ouders te romantisch en daardoor niet realistisch vonden. Het kan ook zijn dat je dingen aanvoelt, ziet of weet waarvan anderen zeggen dat dat onzin is. Het verstand wint het vaak van het hart. En juist het hart vertelt wat jou zo bijzonder maakt.

Er komt een moment dat je de signalen van binnenin niet meer kunt negeren. Je voelt onrust, misschien krijg je wel fysieke klachten of raak je overspannen. Je staat op een kruispunt maar je hebt geen idee welke afslag je moet nemen.
Wat probeer je in stand te houden dat niet (meer) bij je past? Wat leeft er binnenin jou dat jou uniek maakt? Welke parel zit er onder al die gewoontes, aangenomen waarheden en patronen? Welke gebeurtenissen hebben jou gevormd tot wie je nu bent maar je niet meer past?

Tijdens deze workshop gaan we op zoek naar jou. Wat belemmert jou om jezelf te zijn en te zien. Wat leeft er in jou dat ontwikkeld wil worden. Wat zijn jouw ideeën, waar geloof jij in, hoe zie jij dingen. Je voelt het vanzelf want je gaat ervan stralen! Alles wat jij belangrijk vindt gaan we in het licht zetten.
Wat voor jou zo heel gewoon is, is juist jouw kracht. Maar misschien zie je het niet omdat je denkt dat iedereen dat heeft of kan. Ontdek hoe jij vanuit jouw prachtige vonk vuur kunt gaan maken. Ga op avontuur naar je eigen natuur.

Waarom deze workshop:

Door gebeurtenissen in het verleden heb ik zelf de weg bewandeld van niet weten wie ik ben en wat ik wil naar zelfliefde. Het is een proces dat ik emotioneel hebt doorleefd. Onderweg heb ik vaak m’n hoofd  gestoten, tegenslagen moeten incasseren en heb me vooral machteloos en eenzaam gevoeld. Juist omdat ik dit heb meegemaakt wil ik anderen begeleiden naar de nieuwe werkelijkheid waarin je kunt leven vanuit zelfliefde. Ik gun iedereen dit gevoel van vrijheid, zingeving en creativiteit.

Het betreft een basis workshop waarin de grote lijnen duidelijk worden gemaakt. Je kunt vervolgens kiezen of je een verdiepingsslag wilt maken in een volgende workshop.

Inschrijven:

Het betreft een kleinschalige workshop van maximaal 4 deelnemers. Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar kirsten@vonkmaaktvuur.nl.
Wil je meer informatie over deze workshop neem dan contact met mij op: 06-21292037.

Datum en kosten:

Het betreft een eendaagse workshop en je kunt kiezen uit de volgende data: 22 maart of 19 april 2024 van 9.30 tot 17.30 uur. Het is mogelijk te blijven overnachten. Vraag naar de mogelijkheden.

De workshop kost € 125,-. Dit is inclusief (vegetarische) lunch, tussendoortjes en drinken.

Locatie:

Riperwei 74, 8406 AL in Tijnje (Friesland). Omdat deze locatie in het buitengebied ligt is het lastig per openbaar vervoer te bereiken.

De kracht van zelfliefde
 • Een vrijer leven – kapitein op je eigen schip
 • Leven vanuit het hart i.p.v het hoofd
 • Ruimte voor wat jij belangrijk vindt
 • Je eigen werkelijkheid creëren
 • Compassie voor jezelf
 • Niet meer leven naar verwachtingen van anderen
 • Zelf je energieniveau regelen
 • Ruimte voor je creativiteit
 • Moeitelozer handelen vanuit wie jij daadwerkelijk bent
 • Vergroot je zelfvertrouwen
 • Onafhankelijk van anderen
 • Kunnen bepalen wat van jou is en wat van een ander
 • Makkelijker je grenzen aangeven
 • Minder van buiten nodig (aandacht of waardering)
 • Alleen kunnen zijn zonder eenzaam te zijn
 • Beter keuzes maken (m.b.t. mensen, werk)
 • Gelijkgestemde mensen aantrekken
 • Makkelijker jezelf neerzetten
 • (Levens)lessen herkennen en organischer mee omgaan
 • Als je liefde voor jezelf voelt kun je ook liefdevoller naar anderen zijn