Retraite: Vuurstof
3 of 4 daagse retraite voor jou en een vriendin of je partner

Combineer ontspanning met een reis naar binnen.

Wil je samen met een vriendin, je partner of een familielid een retraite houden, overweeg dan dit arrangement. Samen er even uit, de natuur in en je laten ontzorgen in een huiselijke sfeer. En ook de diepte in door een gezamenlijke meditatie en een korte workshop van een dagdeel. Je kunt kiezen uit een workshop over zelfliefde of over werken met zingeving.

Neem je tijd om samen met een vriendin eindeloos bij te kletsen. Of om met je partner het vuurtje weer een beetje op te stoken door gezamenlijk in gesprek te gaan.

Willen jullie in stilte zijn en je bewust worden van de natuurgeluiden van de vele vogels of je verwonderen over de uitgestrekte wolkenluchten en weides? Eigenlijk is er ruimte voor veel varianten. Laat maar weten waar jullie aan toe zijn.

Jullie eten bij mij aan de keukentafel en hoeven verder helemaal niets te doen. Geen afwasje, boodschappen of kokkerellen. Laat je lekker in de watten leggen.

Ik kook eenvoudige gerechten en zoveel mogelijk biologisch en vegetarisch. Liever geen gluten, lactose of iets anders? Geen probleem.

Beschikbaarheid:

Op korte termijn is er ruimte op de volgende data:
29 t/m 31 mei
4 t/m 6 juni
10 t/m 12 juni
16 t/m 18 juni
24 t/m 27 juni
Na 6 juli zijn er nog diverse mogelijkheden.

Kosten:

Hoe lang wil je blijven? Voor 2 nachten vraag ik € 295,- per persoon. Voor 3 nachten is dat € 395,-.
De bedragen zijn voor vol pension: ontbijt, lunch en avondeten. Voor koffie, thee en tussendoortjes, voor beddengoed en handdoeken. Voor het gebruik van je eigen slaapkamer. De woon- en badkamer delen jullie samen. En natuurlijk voor de workshop en meditatie óf alleen de gesprekken.

Programma:

Waar zijn jullie aan toe? Samen bepalen we het programma.

Ligt de nadruk op samen met je vriendin zijn, afgewisseld met een workshop van een dagdeel en meditatie, of juist andersom? Willen jullie lekker samen buiten zitten met een pot thee en iets lekkers of trekken jullie de wandelschoenen aan en ontdekken jullie de uitgestrekte natuur?

Aanmelden:

Wil je meer weten of wil je je aanmelden?
Mail naar kirsten@vonkmaaktvuur.nl of bel/app 06-21292037.

Een gedicht dat spontaan ontstond tijdens de retraite van Ingrid Holstvoogd:
Ommekeer
Rust, ruimte, vogeltjes, bomen
Vanuit hectiek in de stilte gekomen
Wandelen, lezen, mediteren en gewoon Zijn
Vooral dat laatste voelt zo fijn
Aandacht en liefde voor mezelf draait het om dit weekend
En dat voelt voor mij vrij onbekend
Samen een mooie meditatie gedaan
Waarin ik van mijn hoofd naar mijn hart ben gegaan
Van denken naar voelen, van verdriet en pijn
Het mag er allemaal volledig zijn
Langzaamaan de reis naar binnen
Om mezelf te gaan ‘ontginnen’
De Ommekeer van hoe ik was naar hoe ik ben, is ingezet
Het zaadje is geplant en ingebed
Ik ben goed zoals ik ben, ik ben een mooi mens, ik hou van mij
Een mantra die ik wil blijven herhalen want hij maakt me blij en vrij
Van controle naar vertrouwen
Van gedogen naar van mezelf ‘houwen’
Mijn eerste stap heb ik genomen
Om dichterbij mijn echte Zelf te komen
Door op rustmomenten in stilte te staan
Wil ik op mijn bewustwordingspad verder gaan
Tot ik straks dieper kom tot mijn kern, mijn Zijn
En mijn hoofd en hart dan zitten op 1 lijn
Vanuit heelheid opnieuw geboren
Van nu tot aan mijn avondgloren
Mijn eigen IK is opgestaan
En daarmee zal ik verder gaan.

Lieve Kirsten,

Dank je wel voor deze waardevolle beleving en persoonlijke inzichten.
De 1 op 1 retraite is een fijn concept. Wat een goed idee om dit te gaan organiseren. 2 x 24 uur even helemaal aandacht voor mij. Ik kan me niet heugen wanneer ik dat voor de laatste keer heb gehad.

Je hebt een fijne energie en stelt goede vragen. De geleide meditaties hebben mooie inzichten gegeven. En er waren veel stiltemomenten, waarin ik nog meer met mijn zelf werd geconfronteerd. Waardevol.  De ware antwoorden vind je in de stilte in jezelf.

Ook de accommodatie, de omgeving en de maaltijden waren prima. 

Kortom, een aanrader voor iedereen die dichter bij zichzelf wil komen, wil werken aan zelfliefde of inzichten wil krijgen waar hij/zij staat en welke richting op te gaan.

Lieve groeten van Hans Bruin

Een weekend bij Kirsten was voor voor mij ont-moeten, ont-spannen, ont-wikkelen en vertragen. Een uitdaging voor iemand zoals ik…raised to please, conditioned to serve en een leven lang acterend in een rol die ik toedichtte aan wat anderen van mij verwachtten.

Ik leefde binnenste buiten, 180 graden andersom zo je wil. Zoekend in de buitenwereld naar validatie, bestaansrecht als het ware uit angst om mijn eigenheid te voelen: dat wat er diep van binnen in mij leeft, pruttelt, juicht, gromt, zingt, zoemt, schreeuwt of gewoon aanwezig is.

Kirsten heeft me geholpen mijn vonk te voelen. De vonk die essentieel is om mijn vuur te doen ontvlammen!
Immers…een Vonk maakt vuur!

Dank je wel voor 3 heerlijke dagen Kirsten!

‘Als mens loop je een pad in je leven in een richting die zich laat leiden door je achtergrond, familie, opleiding, ervaringen, wensen en verlangens. Wat zo fijn is aan Kirsten is dat ze de kunst verstaat samen oordeelloos dit pad te bespreken. Waardoor ik met haar ging delen, mezelf openstelde en reflecteerde. Hierdoor ontvouwde zich een soort film. Waar je samen mee aan de slag gaat, en ik de hoofdrolspeler was en Kirsten de regisseur.

Haar warme, uitnodigende en niet-oordelende manier van luisteren en richting geven is zo verwarmend dat ik daardoor echt vanuit mijn hart kon ervaren wat al die jaren zwoegen en werken teweeg hebben gebracht en waardoor de richting van mijn te volgen pad helderder werd.

Dit zo samen herbeleven en voelen verschafte mij nieuwe inzichten maar vooral ook ruimte en licht in mijn denken, doen en laten. Toen ik dan ook bij haar wegging schreef ik het volgende app-berichtje. ‘WOW hier weggaan en mogen voelen dat mijn hart en inwendige zonpower weer voluit mogen stralen doet me goed. Dankjewel mooi lief mens dat ik je twee dagen heb mogen ontmoeten in gevoel en ratio.’