Workshop: Ondernemen vanuit visie en hart
Wat is jouw toegevoegde waarde, hoe trek je klanten aan en hoe bepaal je je aanbod?

Wat velen van het ondernemerschap kan afhouden of wat door (startende) ondernemers als een waar hoofdpijndossier kan worden ervaren, is het in de markt zetten van je diensten. Hoe kom je aan klanten?

Misschien zit er in je dienst al vuur en gedrevenheid. Het is vanuit het hart ontstaan. Maar zodra het vermarkt moet worden, stappen we vaak in het hoofd. Het rationele brein wordt ingezet. En dat wil antwoord op vragen als ‘wie is mijn doelgroep’, ‘hoe onderscheid ik mezelf van de concurrent’ maar ook ‘wie zit er nou op mij te wachten’? En dan wordt het lastig.

Je probeert je te verplaatsen in wat potentiële afnemers willen horen. Welke tekst ga je dan schrijven, wat wordt je boodschap? Je wilt wel professioneel overkomen.
Je schakelt media in waarmee je hen denkt te bereiken. Welke zijn dat? En hoe vaak moet je je boodschap herhalen?

Het kost vaak veel geld wat je niet altijd hebt. Daarnaast stap je uit je eigen kracht door in de schoenen van afnemers te gaan staan. Is dat überhaupt mogelijk? Zoveel vragen, zo weinig antwoorden. Frustrerend.

Of misschien weet je nog niet zeker hoe je dienstverlening er precies uit moet komen te zien. Of kun je voor jezelf lastig bepalen wat je toegevoegde waarde is. En, trust me, die heb jij! Die heeft iedereen namelijk. Jouw achtergrond, jouw levenservaring, heeft je gemaakt tot wie je nu bent en dat maakt jou bijzonder. Echt!

Ik heb heel wat jaren in de marketing-communicatiebranche gewerkt en ik heb er diverse opleidingen in gevolgd. Het was nuttig dit meegemaakt te hebben maar ik heb ontdekt dat er een heel andere werkelijkheid bestaat. Er is een toegankelijker manier die minder moeite & geld kost en waarbij je jezelf niet hoeft te verliezen. Een manier waarbij je gedrevenheid voelt, die bij je levensfase past en die je het gevoel van oneindige mogelijkheden en creativiteit geeft.

Het kan echt anders. Wat er voor nodig is, is dat je de rationele kennis die je geleerd hebt over ‘hoe het hoort’, naast je neerlegt. Je gaat ondernemen vanuit het hart en jouw visie, en juist dat gaat voor klanten zorgen.

In deze workshop leer je hoe je:

  • een dienstenpakket creëert waar jij van ‘aan gaat’
  • jouw eigen visie vaststelt
  • moeiteloos je dienst neerzet
  • de afnemers aantrekt die specifiek bij jou horen
  • teksten vanuit jouw visie en vanuit het hart schrijft voor onder andere je website
  • je eigen stijl integreert in je dienst en communicatie
  • de communicatiekanalen kiest die het beste bij jou passen
  • balans vindt tussen rationele en gevoelsmatige taken
  • zelfvertrouwen krijgt als ondernemer
  • de controle loslaat en op natuurlijke wijze onderneemt

Eendaagse workshop
Ben jij toe aan moeiteloos ondernemen vanuit het hart? Schrijf je dan in voor deze workshop. Het betreft een kleinschalige, eendaagse workshop van maximaal 4 deelnemers. Het deelnemersbedrag is € 125,- excl. BTW, dat is inclusief lunch, koffie/thee en tussendoortjes.

Datum: Je kunt kiezen uit de volgende data: 8 maart of 23 april 2024, van 9.30 tot 17.30 uur. Het is mogelijk te blijven overnachten. Vraag naar de mogelijkheden.

Inschrijven: Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar kirsten@vonkmaaktvuur.nl.

Locatie: Riperwei 74, 8406 AL in Tijnje (Friesland). Omdat deze locatie in het buitengebied ligt is het lastig per openbaar vervoer te bereiken.