Workshop: Ondernemen vanuit het hart
Hoe trek je klanten aan en hoe bepaal je je aanbod?

Wat velen van het ondernemerschap afhoudt of wat door (startende) ondernemers als een waar hoofdpijndossier wordt ervaren, is het in de markt zetten van je diensten. Hoe kom je aan klanten?

In de dienst zelf zit vuur en gedrevenheid. Het is vanuit het hart ontstaan. Maar zodra het vermarkt moet worden, stappen we vaak in het hoofd. Het rationele brein wordt ingezet. En dat wil antwoord op vragen als ‘wie is mijn doelgroep’, ‘hoe onderscheid je jezelf van de concurrent’ maar ook ‘wie zit er nou op mij te wachten’? En dan wordt het lastig.

Je probeert je te verplaatsen in wat potentiële afnemers willen horen. Welke tekst ga je dan schrijven, wat wordt je boodschap? Je wilt wel professioneel overkomen.
Je schakelt media in waarmee je hen denkt te bereiken. Welke zijn dat? En hoe vaak moet je je boodschap herhalen?

Het kost vaak veel geld wat je niet altijd hebt. Daarnaast stap je uit je eigen kracht door in de schoenen van afnemers te gaan staan. Is dat überhaupt mogelijk? Zoveel vragen, zo weinig antwoorden. Frustrerend.

Ik heb heel wat jaren in de marketing-communicatiebranche gewerkt en ik heb er diverse opleidingen in gevolgd. Het was nuttig dit meegemaakt te hebben maar ik heb ontdekt dat er een heel andere werkelijkheid bestaat. Er is een toegankelijker manier die minder moeite & geld kost en waarbij je jezelf niet hoeft te verliezen.

Het kan echt anders. Wat er voor nodig is, is dat je de rationele kennis die je geleerd hebt over ‘hoe het hoort’, naast je neer legt. Je gaat ondernemen vanuit het hart en juist dat gaat voor klanten zorgen.

In deze workshop leer je hoe je:

  • moeiteloos je dienst neerzet
  • de afnemers aantrekt die specifiek bij jou horen
  • teksten uit het hart schrijft voor onder andere je website
  • je eigen stijl integreert in je dienst en communicatie
  • de communicatiekanalen kiest die het beste bij jou passen
  • een dienstenpakket creëert waar jij van ‘aan gaat’
  • balans vindt tussen rationele en gevoelsmatige taken
  • zelfvertrouwen krijgt als ondernemer
  • de controle loslaat en op natuurlijke wijze onderneemt

Eendaagse workshop
Ben jij toe aan moeiteloos ondernemen vanuit het hart? Schrijf je dan in voor deze workshop. Het betreft een kleinschalige, eendaagse workshop van maximaal 4 deelnemers. Het deelnemersbedrag is € 150,- excl. BTW, dat is inclusief lunch, koffie/thee en tussendoortjes.

Wil je eerst overleggen of deze workshop iets voor jou is? Neem dan contact met mij op: Kirsten Vonk, 06-21292037.

Inschrijven: Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar kirsten@vonkmaaktvuur.nl.

Datum: Op aanvraag.

Locatie:
Riperwei 74, 8406 AL in Tijnje (Friesland).

Workshops